Kabuklarını kaynatıp içen yaşadı! Hafızayı gençleştiren mucize, bir bardak içmek yetiyor Posted on Ağustos 18, 2024Author admin 0 Ayırdığınız yer fıstığının kabuğu direkt çöpe atılan artıklardan biri olarak görülür. Lakin yararını öğrendikten sonra çöpe atmak istemeyeceksiniz. Yeni araştırmalar kabukların atılması yerine tüketilmesinin sıhhat üzerinde yararlı tesirleri olduğunu gösterdi. Baklagil familyasının bir üyesi olan yer fıstığı herkes tarafından sevilerek tüketilen kuruyemiştir. İçerisindeki vitamin ve minerallerle insan bedeni için pek çok yarar sağlar. Yer fıstığının kırmızı kabukları da en az dış kabuğu kadar şifalıdır. Kabuğunda bulunan lifler bakın hangi yararları beraberinde getiriyormuş. Vücudu koruyor Yer fıstığı kabuğunda çokça antioksidan bulunur. Hücrelerimize ziyan veren ve yaşlanmayı hızlandıran hususlara karşı müdafaa sağlar. Yer fıstığı kabuklarını kaynatarak içerseniz, bu antioksidanları alarak hücrelerinizi koruyabilirsiniz. Güçlü bir bağışıklık sistemi, bedenimizin enfeksiyonlara ve hastalıklara karşı dirençli olmasını sağlar. Lif zenginliği Yer fıstığı kabuğu, lif açısından varlıklı bir kaynaktır. Lif içeriği sayesinde sindirim sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olur, kabızlık üzere problemleri önler. Yemeklerden sonra bir fincan yer fıstığı kabuğu çayı içmek sindirimi kolaylaştırabilir ve şişkinlik üzere problemleri azaltabilir. Safra taşını önlüyor Yer fıstığı kabuğu, kalp sıhhatimizi güzelleştirebilir. İçerdiği antioksidanlar ve başka bileşenler kalp damarlarımıza ziyan verebilecek oksidatif gerilimi azaltır ve deveran sistemini dayanaklar. Bu durum safra kesesi taşlarının gelişimini etkileyen faydalı tesirler gösterir. Yapılan bir çalışmaya nazaran her gün 28 gram yer fıstığı tüketen bayanların safra taşı oluşturma riski %25 oranında azalmış. Eklem ağrılarına son Yer fıstığı kabuğunda bulunan kimi bileşenler, bedendeki iltihaplanmayı azaltabilir. İltihap, bedenin bir reaksiyon düzeneğidir. Fakat daima iltihaplanan bir beden, kronik hastalıklara yol açabilir. Yer fıstığı kabuğu çayı, eklem ağrılarını hafifletebilir ve romatizma üzere iltihaplı hastalıklara karşı yardımcı olabilir. Enerji düzeylerini artırabilir ve yorgunluğu gidermeye yardımcı olabilir. Doğal bir güç kaynağı olarak, zinde kalmanızı sağlar. Sabah yahut gün ortasında içilen bir fincan yer fıstığı kabuğu çayı, gücünüzü tazeleyecektir. Nasıl hazırlanır? İyice yıkadığınız yer fıstığı kabuklarını kullanın. Üzerinde kimyasal unsur kalmadığından emin olmak bu noktada çok değerli. Bir avuç yer fıstığı kabuğunu 1 litre suya koyun ve kaynatın. Su kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dakika daha kaynatın. Kaynayan suyu süzgeçten geçirerek kabukları ayırın. İsteğe nazaran bal yahut limon ekleyerek içebilirsiniz. Ilık ya da sıcak formda tüketebilirsiniz. Alzheimer, Parkinson ve resveratrol üzere beyin hastalıklarını tedbire kabiliyeti bulunur. Ayrıyeten depresyon ile gayrette yardımı dokunabilir.