İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kent Lokantası’nın üçüncüsünü Karabağlar’da açtı. Birinci ikisi tarihi Kemeraltı Çarşısı ve Çiğli’de hizmete alınan Kent Lokantaları kent genelinde yaygınlaştırılacak.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın 180 günlük misyon mühletini kapsayan Süratli Hareket Planı’ndaki hususlarda verdiği kelamlardan biri olan Kent Lokantası kent genelinde yaygınlaştırılıyor. Ekonomik krizde yurttaşların sağlıklı, lezzetli ve uygun fiyatlı yemeğe ulaşmasını sağlamak için birinci ikisi tarihi Kemeraltı Çarşısı Balıkçılar Meydanı ve Çiğli Maltepe Mahallesi’nde hizmete alınan Kent Lokantası’nın üçüncü şubesi, Karabağlar’da açıldı. Lokanta, hafta içi saat 11.30’dan itibaren hizmet verecek. Dört çeşit yemekten oluşan menü 50 TL’den sunulacak.
“Lokantaların artması için çalışıyoruz”
Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Grand Plaza AŞ’de misyonlu besin mühendisi Ayşe Berfu Yalınsu, “Gıda güvenliğini gözeterek Fuar İzmir’de yaptığımız üretimle Kent Lokantaları’mıza yemeklerimizi gönderiyoruz. Menümüz son derece ihtimamla, günlük yapılıyor. 4 çeşit yemekten oluşan menülerimizi 50 TL’ye vatandaşlarımıza sunuyoruz. Temelde lezzetli, sağlıklı ve ekonomik besin var. İzmir Büyükşehir Belediye Liderimiz Dr. Cemil Tugay’ın da öncelik verdiği formda kentimizin farklı noktalarında lokantalarımızı artırmak için çalışıyoruz” dedi.
Kent Lokantası’nın 3. şubesinin açılmasına ait, vatandaşlar şunları söyledi:
Serkan Derin:“Bizim için çok uygun oldu. Dar gelirli aileler için kıymetli bir imkan. Herkes gelsin yesin. Yemekler çok hoş, fiyat uygun.”
Elif Güner: “Belediyemiz sağ olsun. Karnımızı doyurduk. Kemeraltı’nı çok merak ediyordum. Yeterli ki burada da açıldı. Başkan’ımıza teşekkür ederiz. Güzel olsun. Devamını da dileriz.”
Zübeyir Can: “38 yıldır İzmir’deyim. Geçmiş devrin belediye liderlerini gördüm, icraatlarını da gördüm. Ancak son yapılan bu yemek projesinde Cemil Tugay Bey’i tebrik ediyorum. İzmir’in bu türlü bir hizmete muhtaçlığı vardı. Bu kelamı yerine getirdiği için teşekkür ediyorum. İnşallah sayılarını artırsınlar. Şöyle bir yemeği dışarıda yemeye kalksak 200-250 TL civarında iken biz buna 50 TL ödüyoruz.” (ANKA)